Erevoorzitter Bing Kappenburg overleden

Afgelopen nacht is onze erevoorzitter, Bing Kappenburg, op 73-jarige leeftijd overleden.

Bing was – na een actief en verdienstelijke voetbalperiode – vanaf 1981 ruim 35 jaar algemeen voorzitter van onze voetbalvereniging s.v. Quick Steps. Onder zijn gedreven leiding heeft de vereniging vele hoogtepunten gekend, met onder meer de bouw van het huidig clubgebouw. Daarnaast heeft hij – samen met de andere bestuursleden – ons ook door de diverse dieptepunten geloosd. Na zijn bestuursperiode heeft hij tot voor kort nog de website van de Haagse Voetbalhistorie voorzien van de laatste wetenswaardigheden over Quick Steps.  Voor zijn inzet en verdiensten voor Quick Steps werd hij zeer geroemd en gewaardeerd tot en met zijn benoeming tot erevoorzitter in januari 2016, als eerste binnen de historie van de vereniging.

Bing heeft zich als vertegenwoordiger en/of commissielid ook verdienstelijk gemaakt binnen de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond en de Nederlandse Katholieke Sportbond Voetbal, en wel dusdanig dat hij hiervoor diverse keren is onderscheiden. Hij was o.m. bestuurslid NKS-Voetbal van de afdeling ’s-Gravenhage en mede daarvoor ontving hij bij zijn 25-jarig jubileum in 2006 de Stadspenning van de Gemeente Den Haag. Van de Haagse vereniging ‘De Goudvink’ is in datzelfde jaar aan Bing, omdat hij veel voor de sport betekende, de gouden Goudvink uitgereikt. 

Voor zijn vele en grote verdiensten kreeg hij in oktober 2011 een koninklijke onderscheiding en werd Bing benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Bij de reünie van de viering van ons 85-jarig bestaan in november 2018 hoorden we van Bing dat hij slokdarmkanker had. Positief gestemd onderging hij de operatie en kuren die hem te wachten stonden. Aanvankelijk ging het goed tot begin dit jaar toen hij meerdere pijnlijke klachten kreeg. De laatste weken waren voor hem zeer zwaar.

Bing eindigde de ledenvergaderingen steevast met een ‘Quick Steps for ever’.           

We moeten afscheid nemen van een groot en goed mens van de s.v. Quick Steps.

Gerelateerd

2020-06-08T09:11:19+00:00
Ga naar de bovenkant