René Pijnenburg ontvangt gouden waarderingsspeld NKS-Voetbal

Tijdens de op 13 januari jongstleden gehouden gezamenlijke reünie van Ald VVV en betaald voetbalorganisatie VVV-Venlo heeft de 87-jarige René Pijnenburg uit handen van Ald VVV-voorzitter Ger van Rosmalen de gouden waarderingsspeld met bijbehorende oorkonde van NKS-Voetbal ontvangen.

“Het bondsbestuur van NKS-Voetbal, overwegende de verdiensten voor het voetbal in Nederland, kent toe aan René Pijnenburg“.

De in Vught geboren en in Venlo woonachtige René Pijnenburg is een van de, zo niet, laatste der Mohikanen van “de vergeten generatie” van de overgangsperiode amateurvoetbal naar betaald voetbal. Hij maakt als zodanig onderdeel uit van de historie/roemrijke verleden van VVV. René was (jeugd) keeper van VVV in de periode 1947 tot en met 1955. Het tijdpad VVV, Sportclub Venlo’54 en Sportclub VVV’03.

Hij maakte in 1954 deel uit van de selectie van VVV die de prestigieuze Zilveren Bal won, jarenlang het belangrijkste voetbaltoernooi van Nederland. In 1953 en 1954 maakte hij deel uit van het Nederlands Luchtmacht XI-tal. Tevens speelde hij twee selectiewedstrijden in 1953 en 1954 voor Oranje O21.

VVV is opgericht op 7 februari 1903 en stond in 1953 aan de wieg van de invoering van het betaald voetbal (maakte deel uit van de voetbalbond NBVB als tegenhanger van de KNVB). Op 25 november 1954 vond de fusie plaats van de KNVB en de NBVB en maakte een einde aan een turbulente fase in het Nederlandse voetbal.

René Pijnenburg is lid van Ald VVV, een vereniging van oud-bestuursleden, – spelers etc. van betaald voetbalorganisatie VVV-Venlo. De insteek van Ald VVV zijn de sociaal-maatschappelijke contacten en positie en is onlosmakelijk verbonden met de bvo VVV-Venlo. Tevens is René Pijnenburg betrokken bij het project VVV Football Memories van de VVV Foundation.

Gerelateerd

2023-01-16T07:45:27+00:00
Ga naar de bovenkant