Stichting waarborgfonds

Stichting Waarborgfonds Sport (SWS) is een onafhankelijke stichting die actief is in heel Nederland. SWS is in 1980 opgericht op initiatief van het Ministerie van VWS, NOC*NSF en De Lotto, nadat eind jaren `70 werd geconstateerd dat sportverenigingen steeds meer moeite hadden om voor de aanleg, de bouw, de renovatie of de aankoop van de accommodatie een bancaire lening te krijgen.

Het belangrijkste doel van SWS is het stimuleren van bezit van kwalitatief goede accommodaties door sportorganisaties. Daartoe geeft SWS, in samenwerking met de gemeente waarin de club of sportorganisatie is gevestigd, borgstellingen af aan banken. Sinds haar oprichting heeft SWS meer dan 2000 sportorganisaties geholpen om investeren in de eigen accommodatie mogelijk te maken. Jaarlijks worden meer dan 50.000 sporters door SWS geholpen met het vernieuwen van de sportaccommodatie.

Wat doet SWS?

Is uw sportorganisatie toe aan een verbouwing van de accommodatie? Zijn de banen of velden toe aan vervanging?

Voor een investering in de accommodatie zijn de meeste sportverenigingen aangewezen op een lening bij een bank, een lening die niet zo snel wordt verstrekt wanneer zekerheden ontbreken.

De Stichting Waarborgfonds Sport (SWS) kan uitkomst bieden.

Good practices

Lidvereniging Sint-Michielsgestel koos voor het project ‘Topkwaliteit kunstgras’. Een ruime beschrijving vindt men door op link te klikken:

Ook het begrip Duurzaam is niet onbekend bij SWS. Onder meer zonnepanelen komen regelmatig in de voorbeelden terug. Klik maar eens op deze link:
https://sws.nl/sws-duurzaam/wat-biedt-sws/

Het kan zich lonen eens op de website van SWS rond te snuffelen.

Gerelateerd

2020-04-14T11:46:34+00:00
Ga naar de bovenkant