Trainerscursus bij ODC

Onder leiding van oud-Boxtelaar Ronnie van Orsouw hebben zeven ODC-jeugdtrainers woensdagavond hun trainingscertificaat behaald. In navolging van de eerste cursus, die in april van dit jaar werd afgerond, nam ook dit zevental deel aan drie cursusavonden waarin de basiskneepjes van het trainersvak werden voorgeschoteld.

‘De trainerscursus draagt bij aan de professionalisering van onze jeugdafdeling’, legt bestuurslid technische zaken Erik van Oorschot uit. ‘Daarnaast willen we ouders van onze jonge leden de kans bieden om zich op een leuke en sportieve manier te verdiepen in de voetbalsport en zich te verder ontwikkelen als jeugdtrainer. Deze cursus biedt een prima basis om leuke, afwisselende en leerzame trainingen te geven.’

Cursusleider Van Orsouw stond ook dit keer voor de groep. Op het kunstgras van sportpark Molenwijk gaf hij twee cursisten opdracht een groepstraining over dribbelen te verzorgen. ‘De andere cursisten observeren en beoordelen de training en samen bespreken we na afloop alle dingen die goed en minder goed zijn gegaan’, aldus Van Orsouw, die als sportadviseur is verbonden aan NKS-Voetbal.

Na afloop van de derde training ontvingen alle cursisten een certificaat. Het bewijs dat ze de opleiding met goed gevolg hebben doorlopen en ODC ze met een gerust hart kan inzetten als jeugdtrainer. (Tekst en foto: Marc Cleutjens).

Gerelateerd

2022-10-27T15:03:00+00:00
Ga naar de bovenkant