Uitwisseling NKS-Voetbal met DJK

Op zaterdag, 2 juni 2019 vond in Münster de jaarlijkse voetbaluitwisseling plaats tussen de twee zusterbonden NKS-Voetbal (district Oost) en DJK (Münster). Het thema, kennismaking en ervaring opdoen tussen twee verschillende culturen, werd tijdens de ontvangst in de Vredeszaal van het historische stadhuis van Münster, waar op 15 mei 1648 de vrede van Münster getekend werd, nog eens extra benadrukt door de plaatselijk burgemeester.

Door het niet komen opdagen van de vereniging EMOS uit Enschede. werd er extra een beroep gedaan op het organisatietalent van onze Duitse organisatoren. Het speelschema werd aangepast zodat de overgebleven teams uit Duitsland en Nederland minder, maar onder prima omstandigheden, langere wedstrijden konden spelen.

Achilles’12 uit Hengelo ov kon een prachtige beker mee naar huis nemen, maar de eindoverwinning ging naar Borussia dat op Duitse wijze in de laatste 2 minuten een 1-2 achterstand wist om te buigen in een 3-2 overwinning.
De organisatie door de DJK was bij Frans-Josef Kalmer, met Duitse “grundlichkeit“ in goede handen. De lunch en de BBQ vonden bij de deelnemers gretig aftrek.

De voorbereidende afspraken voor het komende jaar 2020 zijn alweer gemaakt. Dan vindt de ontmoeting aan Nederlandse zijn plaats.

In de categorie JO13 kan 1 Nederlandse elftal zich voor 2020 aanmelden en in de categorie JO15 2 Nederlandse teams. Verenigingen wordt verzocht zich vóór 1 november aan te melden. Eventueel vindt loting plaats.

Gerelateerd

2020-04-15T09:23:57+00:00
Ga naar de bovenkant